Jeges utcák

Nyomtatás

A téli fagyok és a havazás a dimbes-dombos környezethez szokott zámoriak számára sem jelentenek mindig felhőtlen boldogságot. A havas, latyakos, jégbordás vagy ónos esőtől csúszós utak, járdák, nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok számára is veszélyt, kellemetlenséget jelentenek.

Statisztikák szerint évente átlagosan 50-60 olyan nap van, amikor a települések közútjaira hullott hó eltávolításáról vagy éppen az utak csúszásmentesítéséről gondoskodni kell. Míg az úttest burkolatának tisztításáról az út fenntartójának, az önkormányzatnak, a járda tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosának, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület letakarítása is a tulajdonos, használó feladata.

Pusztazámoron négy olyan útszakasz van, ahol az FKF Zrt. gépei nem tudják elvégezni a síkosságmentesítést. Ezek a következő utcák meredek részei: Táncsics Mihály, Rákóczi Ferenc, Jókai Mór és Dobó István. Az FKF Zrt.-vel együttműködve az előzőekben kiemelt helyeken szóróládákat helyeztettünk ki, melyekben hintőanyag található.

Ezúton kérjük a tisztelt lakókat, hogy a lejtős részeket szórják fel annak érdekében, hogy a közlekedés biztosítható legyen!

A járdákra a sódert, homokot, hamut vagy a természetesen lebomló faforgácsot javasoljuk, mert a ládákban található szóróanyag károsíthatja a gyalogjárdák anyagát.

 

Köszönjük együttműködésüket:

 

                                                           Pátrovics Benedek

                                                           polgármester

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size