Hétvégi razzia az utakon

Nyomtatás

A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök péntektől vasárnapig, országos akcióban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség weboldalán. A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) szervezésében hajtják végre.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen nő a halálos sérülések esélye. Mint írták, alapvető, hogy még többen használják a biztonsági övet és gyermekbiztonsági rendszereket, mert így kevesebb lehet a halálos baleset és a súlyos sérülés.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is.

A Tispol Seatbelt európai szintű ellenőrzést évente kétszer tartják. Ennek során a Tispol-tagállamok rendőri erői – köztük a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javításáért és a közlekedők biztonságának szavatolásáért fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát Európa közútjain.

Forrás: napi.hu

Decrease font size Default font size Increase font size