Tyúkokkal a környezetért

Nyomtatás

Az ÉTH Nonprofit Kft. közleménye

A kezdeményezés célja, hogy hasznosítsuk a háztartásokban keletkező biológiailag lebomló hulladékot. Lényege, hogy a lakók igénylése alapján – ingyen – 3–5 db. tyúkot helyezünk ki háztartásokba.

Mit kell tenni a „Gazdáknak”?

Azt várjuk, hogy gazda jó gazda módjára egy éven keresztül gondoskodjon az állatok tartásáról. Saját költségén etesse, itassa őket, s természetesen őt illeti meg az állatok haszna, a tojás. A gazda egy év után szabadon rendelkezik a jószágokkal, tovább tarthatja, eladhatja, vagy akár le is vághatja őket.

 

Mit vár az ÉTH Nonprofit Kft. az ingyen tyúkért cserébe?

Mi azt várjuk, hogy a tyúkokat úgynevezett kapirgálós módon tartsák a gazdák. Etessék meg vele a konyhai és a zöld hulladékot. Ez elérheti a 30 kg/tyúk/év mennyiséget is. A tyúk ezt meghálálja. Ettől lesz sárga a tojás, s nő a beltartalmi értéke is. Nyilvánvaló, hogy ez nem elegendő, szükség lesz a hagyományos takarmányokra is.

Mit kell tenni annak, aki tyúkot szeretne?

Jelentkeznie kell az ÉTH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatánál.

 Elérhetőség: Tel.: 23/522-600

 e-mail: ugyfelszolgalat@eth-erd.hu

Meg kell ismerni a tartási feltételeket, vállalni kell azt, hogy a gazda nem tesz zöldhulladékot a kukába, biztosítja éves egyszeri ellenőrzési lehetőséget, valamint azt, hogy amennyiben a tyúkokat idő előtt levágják, kártérítés formájában megtérítik a tyúkok árát, összesen 600 Ft/tyúk árban.

Hogy kapja meg a tyúkokat?

A nyilatkozat aláírását követően, a későbbiekben egyeztetett időben és helyen!

 Tyúkokkal a környezetvédelemért c.docx  Nyilatkozat.do

 

Forrás: https://www.eth-erd.hu/tyuk.html

Decrease font size Default font size Increase font size