Múzeumok Őszi Fesztiválja

Nyomtatás

A közel 120 múzeum részvételével csaknem másfél hónapon keresztül tartó rendezvénysorozat keretében országszerte több mint 500 féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Közel 40 fővárosi és 80 vidéki helyszínen immár 17. alkalommal várja a látogatókat gazdag programkínálatával a Múzeumok Őszi Fesztiválja. A szervező és koordináló ezúttal is a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK), amely a hazai múzeumi élet rangos konferenciájával, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval indította el a rendezvénysorozatot.

Az idei fesztivál fő témája a fenntarthatóság. Célja, hogy rávilágítson a múzeumok természeti, szellemi és társadalmi területeken való szerepvállalására, tisztázza a fenntarthatóság fogalmát mind a lakosság, mind a múzeumi szakemberek körében, felhívja a figyelmet a múzeumok ezirányú tevékenységeire, amely meghatározhatja a jövőbeni stratégiájukat is. 

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakozó intézmények nyolc tematika mentén szervezték meg a programjaikat. A korábbi négy sikeres témakör mellé négy, az év koncepciójához igazodó tematika csatlakozik.

Bővebben a témakörökről a http://oszifesztival.hu/programok.html linken lehet tájékozódni.

 

Decrease font size Default font size Increase font size