Kormányablak nyílt Törökbálinton

Nyomtatás

Január 21-én kormányablak nyílt Törökbálinton, amely teljes körű ügyintézést tesz lehetővé a térségben élőknek, így a pusztazámoriaknak is.

A megnyitón részt vevő Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára elmondta: tavaly 13,5 millió ügyfél kereste fel a kormányablakokat, az átlagos ügyintézési idő 8 és fél perc, a várakozási idő átlagosan 15 perc volt. Tehát kevesebb, mint fél óra alatt lehetett egy ügyet intézni.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja hangsúlyozta, hogy kiemelt szempont a családbarát ügyintézés elősegítése. Néhány éve a Pest megyei kormányablakokban a kisgyermekkel érkezők automatikusan elsőbbséget élveznek, tehát nem kell a sort végigállniuk.

Aradszki András, Érd és térsége országgyűlési képviselője beszédében egyebek mellett hangsúlyozta: a lakcímbejelentéstől kezdve a TAJ-kártya igénylésén át az anyasági segély, valamint egyes földhivatali ügyek elintézéséig mindenre van lehetőség az új kormányablakban. A kormányzatnak az a célja, hogy bővítse ezeket az ügycsoportokat, de egyben egyszerűbbé is váljon az ügyintézés.

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere beszédében hangsúlyozta: harminc évet vártak a városháza felépítésére, amelyet már úgy alakítottak ki, hogy kormányablak is helyet kaphasson benne és ezzel az emberek egy helyen, minél gyorsabban el tudják intézni ügyeiket.

Infó:

 

Cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 79.

Telefon: 1818

E-mail: 1818@1818.hu

Ügyfélfogadási idő:

hétfő: 7:00–17:00

kedd: 8:00–18:00

szerda: 8:00–20:00

csütörtök: 8:00–18:00

péntek: 8:00–16:00

 

Forrás: erdmost.hu, torokbalint.hu

Fotó: Takács Dalma felvétele

 

Decrease font size Default font size Increase font size