Szelektív hulladékgyűjtés

Nyomtatás

Tisztelt Zámoriak!

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy januártól nálunk is megkezdődik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Az első szállítási nap január 30. szerda. Hamarosan egy részletes tájékoztatót fogunk közzétenni, amelyben ismertetjük majd a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókat, az új szolgáltatásokat (szelektív gyűjtés, zöldhulladék-gyűjtés stb.), valamint a hulladékszállítás egész éves naptárját.

De a jövő szerdáig hátralévő idő szűkössége miatt külön is adunk egy rövid tájékoztatást a szelektív gyűjtéssel kapcsolatban.

Kérem Önöket, hogy a tájékoztatóban írtakat figyelembe véve járjanak el, mert ezzel segíthetik elő az új szolgáltatás meghonosítását és ezzel közvetetten a környezet védelmét is!

Együttműködésüket az Önkormányzat nevében előre is megköszönöm!

Pátrovics Benedek
polgármester

 


 

SZELEKTÍVEN GYŰJTHETŐ HULLADÉKOK ÉS AZOK GYŰJTÉSÉNEK MÓDJA:

PAPÍR: ide tartozik minden könyv, füzet, újságpapír, magazin, csomagolópapír hullámpapír, karton, papírguriga, kiöblített és összelapított italos karton (tejes-, gyümölcsleves doboz).

Fontos, hogy a dobozokat lapítsuk össze, csökkentsük a térfogatukat, így sokkal kevesebb helyet foglalnak el. Továbbá a szelektíven gyűjtött papírok közé ne tegyünk ételhulladékkal szennyezett (vegyszerrel érintkezett, vagy olajos, zsíros) papírokat, például a pizzás dobozt. Használt papír zsebkendőt, vagy szalvétát se dobjunk ide.

A papír szelektív hulladékokat összekötözve a szelektív hulladék gyűjtésének napján reggel 6:00-ig az ingatlanuk elé, jól látható, megközelíthető helyre szíveskedjen kikészíteni.

 

MŰANYAG ÉS FÉM: ide tartoznak az üdítős- és ásványvizes palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok kupakjai (samponos, habfürdős flakon), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejfölös-, joghurtos poharak, továbbá a különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszköz) és italos- valamint konzervdobozok.

A különválogatva gyűjtött fém és műanyag közé ne kerüljön zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakon, margarinos doboz, élelmiszer maradványt tartalmazó műanyag, hungarocell, CD-lemez, magnó- és videókazetta, egyéb nem csomagolási műanyag (pl. nylon harisnya), mert újrahasznosításuk a jelenlegi technológiákkal nem megoldható.

A műanyag és fém hulladékokat kérjük a szelektív hulladék gyűjtésének napján reggel 6:00-ig az ingatlanuk elé, jól látható, megközelíthető helyre szíveskedjen kikészíteni a hulladékok beazonosítására alkalmas, bármilyen átlátszó zsákba.

A zsákról a lakóknak maguknak kell gondoskodni!

 

szelektiv gyujtes

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size