Húszéves a Naplemente Nyugdíjasklub

Nyomtatás

Az évfordulók mindig különleges, kitüntetett helyet foglalnak el életünkben az ünnepek között. Fontosak számunkra, hiszen ilyenkor végiggondoljuk az eltelt időszak eseményeit, sikereit, kudarcait. Húsz év egy ember életében is hosszú, egy közösség életében pedig különösen jelentős, meghatározó szakasz. A kis csapat a helytálló, lelkes tagoknak, a rátermett vezetőknek köszönhetően számtalan közös élményt vehet számba. Az élet sok gondja, baja között, a mindennapok fáradalmai mellett is együtt maradtak, ha kellett, megújultak, mindig kitartottak egymás mellett. Amellett, hogy hasznosan töltötték el a szabadidejüket, a közösséget is szolgálták, és aktív részesei voltak a falu életének. Húsz év hosszú idő, sok tartalommal lehet megtölteni, ha van rá igény, ha van hozzá jó szándék, közösségi szellem. Szerencsére nálunk minden adott volt ahhoz, hogy egy sikeres nyugdíjasklub működjön, tartósan és színvonalasan.

1999 szeptemberében felkerestem Pátrovics Benedek polgármester urat, hogy szeretnék községünkben nyugdíjasklubot szervezni. Ugyanis abban az évben lettem a község kulturális felelőse, divatosan szólva művelődésszervezője. A faluban érdeklődve, mit is szeretnének a pusztazámoriak, milyen rendezvényeket szervezzek, úgy érzékeltem, hogy a nyugdíjasok azok, akik a legnehezebb helyzetben vannak, hisz nehezen mozdulnak ki otthonukból, pláne szórakozás céljából. Sokan voltak olyanok, akik nem bíztak abban, hogy Zámoron sikerül létrehozni egy ilyen közösséget, sőt többen próbáltak eltántorítani ettől a kezdeményezésemtől. Viszont a polgármester úr nagyon bizakodó volt és nagyon támogatta az ötletet.

A Naplemente Nyugdíjasklub 1999. szeptember 18-án alakult meg 30 fős létszámmal, civil szervezetként, és azóta is így működik. Volt olyan időszak, amikor a klub 58 fős létszámú volt, sajnos mára ez 26-ra főre csökkent. Igaz, nagyon sok nyugdíjas még nem ismerte fel a klub, a közösségi élet lehetőségeit, pedig a klubélet egy kicsit kárpótolja mindazt, amire fiatalabb korukban nem volt lehetőségük. Célunk a magány feloldása. Szürke napjainkat feledtetve mosolyt csalni az arcokra, ami kevés alkalommal adódik már időskorban.  A klubot először jómagam vezettem, később Kosaras István kezébe került néhány évre, majd ismét én vettem át a civil közösség életének szervezését. Kéthetente péntekenként tartjuk klubfoglalkozásainkat. Az eltelt hosszú évek során a klub működéséről elmondhatjuk: élményekben gazdag, sok-sok közös program van a hátunk mögött.  Mindig helytállt ez a közösség, éveken keresztül gondoztuk az iskola mögötti kis parkot, részt vettünk a társadalmi munkákban. Színes, változatos klubéletet folytatva igyekszünk minden helyzetben megfelelően helytállni és részt venni a község életében. Örülünk egymás sikereinek. Mi egymás között jól érezzük magunkat, és várjuk a találkozás napjait. Vallhatjuk, hogy klubéletünk aktív, és igyekszünk tartalmassá tenni.

Mennyi-mennyi programról, átélt jókedvű, boldog pillanatról lehetne szólni az együtt töltött 20 évből. Mert mindazok a klubtagok, akik ezeken a programokon részt vettek, bizony ők tudnának csak igazán mesélni. De mindez nem lenne igaz, ha nem lennének a község elöljárói ilyen önzetlen, segítőkész emberek. Hisz a község vezetése megalakulásunktól a legmesszebbmenőkig támogatja klubunkat, mind erkölcsileg, mind anyagilag (hálásak vagyunk, hogy barátságos, meleg teremben tarthatjuk foglalkozásainkat). A klub tagjai nevében ezúton köszönöm meg a támogatást.

                                                                                                             Kiss Ágnes, a klub elnöke

Decrease font size Default font size Increase font size