Elmarad a pályaválasztási kiállítás

Nyomtatás

Nem rendezik meg ősszel a nyolcadikos diákoknak szóló továbbtanulási börzét Érden – értesült az erdmost.hu portál az Érdi Járási Hivataltól. Hosszú hagyomány szakad meg most: eddig tizenhét alkalommal tartottak pályaválasztási kiállítást az érdi és a környékbeli diákoknak.

Az ősz első nagy pályaválasztási rendezvénye az érdi továbbtanulási börze szokott lenni. Ezt a Pest Megyei Kormányhivatal az Érdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztályával közösen rendezi évről évre. Erre a tankerület közreműködésével nemcsak Érdről, hanem számos környékbeli településről szállították szervezetten a nyolcadikos (és gyakran hetedikes) diákokat. Tavaly 36 kiállító iskola és több mint ezer fiatal vett részt a rendezvényen, ahol szakemberek segítették a diákokat a pályaorientációban, különféle kvízekkel, totókkal, beszélgetésekkel. 

Ha egy iskola, egy képzés felkeltette a diákok figyelmét, begyűjthették az intézmény szóróanyagait, és ezek ismeretében látogathattak el a nyolcadikosoknak rendezett nyílt napokra. Idén erre sajnos nem kerülhet sor. A VMG már jelezte honlapján, hogy a beiskolázási szülői tájékoztatót digitális formában teszik közzé. A Marianum iskolában egyelőre úgy tervezik, megtartják a nyílt napot, de lehet, hogy a vírusveszély miatt erre mégsem kerül majd sor, erről majd honlapjukon adnak tájékoztatást. Az erdmost.hu értesülése szerint a Kós iskola beiskolázási rendezvényeiről a napokban születik döntés – a nyílt nappal kapcsolatos tudnivalókat az iskola megújuló honlapján találják majd meg az érdeklődők. A Gárdonyiban nem lesz nyílt nap: videós összeállítást készítenek, ami felkerül majd az intézmény weboldalára. 

Ami viszont biztos, hogy a középfokú oktatási intézményeknek október 20-áig kell nyilvánosságra hozniuk a  honlapjukon a felvételi tájékoztatójukat. A felvételi eljárás menetéről, illetve a fontos dátumokról pedig itt kaphatnak bővebb információt a szülők és a gyerekek.

Forrás: erdmost.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size