Kezdődik a 28. Summerfest

Nyomtatás

Augusztus 13-én, pénteken kezdődik a 28. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár. A szervezők a világméretű koronavírus-járvány ellenére arra törekedtek, hogy megtartsák a fesztivál alapértékeit.

A nyitóceremóniára augusztus 13-án, pénteken kerül sor, ezúttal azonban a Barátság Kulturális Központ színháztermében tartják meg, és online módon is nyomon lehet majd követni a Summerfest Facebook-oldalán.

Másnap kerül sor a szokásos ökomenikus szertartásra. Kiemelkedő esemény lesz az Ásó, kapa, nagyharang… Menyegző a Kárpát-medencében című program, mely hat hazai néptáncegyüttes közreműködésével valósul meg a kápolnásnyéki szabadtéri színpadon.

A Summerfesten neves magyar zenészek is fellépnek, többek között a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Romengo, Palya Bea.

A Summerfest idején minden délután 16 és 18 óra között családi programok lesznek; komondorokkal, magyar sólymokkal és busókkal is találkozhatnak a gyermekek, de gyerekszínház, izgalmas játékok és kézműveskedés is színesíti a programot.

A fesztivál részletes programja itt tekinthető meg.

Forrás: midio.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size