Pányi Zsuzsanna lett az Év Főépítésze

Nyomtatás

Huszonötödik alkalommal adták át Budapesten az Év Főépítésze díjat. Az elismerés évente két kategóriában adományozható: az Év Főépítésze díjat aktív főépítész, míg a Főépítészi Életmű Díjat a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult kiváló építész kapja.

A díjakat ünnepélyes keretek között, az Országos főépítészi konferencián Karácsony Gergely főpolgármester, Erő Zoltán, Budapest főépítésze és Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke adta át.

Az Év Főépítésze díjat Pest megyei szakember, Pányi Zsuzsanna kapta, aki jelenleg Pest megye főépítészeként tevékenykedik, de korábban tíz évig Érden és Százhalombattán is dolgozott hasonló pozícióban.

Az indokolás szerint Pányi Zsuzsanna „több mint tízéves települési és tizenöt éves megyei főépítészi munkája során széles körű és szerteágazó szakmai tevékenységet végzett és így nagyban hozzájárult az emberhez méltó és esztétikus környezet létrejöttéhez. Munkáját több évtizedes tapasztalat, a megbízhatóság, az együttműködési készség, a pozitív hozzáállás és az értékteremtő javaslatok jellemzik. Aktív szervező munkájával nagyban segíti a megye főépítészeit, kezdeményezője és szervezője a megyei főépítészek összefogásának, a Kulturált Települési Környezet Díj és a Pest Megye Építészeti Nívódíja pályázatoknak”.

A Főépítészi Életmű Díjat kapott Horváth Gábor okl. építészmérnök, Veszprém megyei jogú város ny. főépítésze, valamint Tóth Miklós okl. építészmérnök, Budapest XVI. kerületének ny. főépítésze.

Főépítészekért Életmű Különdíjban részesült Zábránszkyné Pap Klára okl. építészmérnök, Szentendre és a járás 13 településének volt főépítésze, az Országos Főépítészi Kollégium volt titkára, elnökségének tiszteletbeli örökös tagja, a Magyar Főépítészek Egyesület elnöki tanácsadója.

 

Forrás, fotó: epiteszforum.hu, pestmegye.hu, midio.hu

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size