Hamarosan vállalati portál segíti a kkv-kat

Nyomtatás

A magyar állam hamarosan vállalati portált indít a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatása érdekében – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Az elképzelések szerint ez a portál új utakat nyit meg a kkv-k számára ahhoz a tudáshoz, amelyhez a multinacionális vállalkozások könnyebben hozzáférnek. Lehetőséget ad ugyanis a vállalatok honlapjainak ingyenes tervezésére, és találkozóhelyet biztosít a magyar kkv-k számára a digitalizációt és hatékonyságnövelést segítő tanácsadókkal, mindezt egy helyen, egykapus rendszerben.  

Az államtitkár szerint, aki nem innovál, nem digitalizál, lemarad. Ezért egy olyan piacot hoznak létre, ahol a vállalkozások megtalálják azokat az eszközöket, eladókat, beszállítókat, akik segíthetnek nekik hatékonyabbá válni. A vállalatoknak ugyanis elsősorban nem támogatással kell működniük, hanem kreativitással és alkalmazkodóképességgel. A támogatások inkább egyfajta biztonsági hálót adhatnak a kockázatot vállaló, újító cégek számára.

Forrás: napi.hu

Decrease font size Default font size Increase font size