Pest megyében is mentorok segítik a vállalkozókat

Nyomtatás

Országos Vállalkozói Mentorprogram indul a magyar kis- és középvállalkozóknak, ahol vállalkozói tudatosságukat, együttműködési képességeiket segítik jártas szakemberek. A mentorprogramra október 31-ig várják a jelentkezőket.

Az Európai Uniós finanszírozásban megvalósuló mentorprogramnak a magyar kis- és középvállalkozók állnak a középpontjában, őket szeretnék szakmailag és személyesen is mentorálni és erősíteni a vállalkozói tudatosságukat – mondta dr. Surányi Róbert, az Országos Vállalkozói Mentorprogram projektvezető-helyettese, aki törökbálinti előadásán ismertette a program részleteit.

– A személyes mentorálás során a 35 év alatti vállalkozókat, a női vállalkozókat, illetve a generációváltás előtt álló családi vállalkozásokat igyekszünk megszólítani. A csoportosan megvalósuló szakmai mentorálást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi az ország valamennyi megyei kamarájának, köztük a Pest megyeinek a bevonásával. Itt azoknak a kis- és középvállalkozásoknak a jelentkezését várjuk mentoráltként, akik külpiacra szeretnének törekedni, be akarják indítani exporttevékenységüket vagy növelni akarják ebből származó bevételeiket, illetve olyan cégeket is várunk, akik beszállítóvá szeretnének válni vagy már azok, csak tovább szeretnének fejlődni – emelte ki Surányi Róbert.

A mentorprogram projektvezető-helyettese azt is elmondta, hogy a programban többféle mentorálási eszközzel készülnek, egyebek között egy e-learning tananyaggal, amelyet szakértők dolgoznak majd fel. Megyénként három beszállítói és két külpiaci mentorcég képviselői állnak majd a vállalkozók rendelkezésére, 6×90 percben személyes tanácsadásra is lehetősége nyílik a program résztvevőinek. 

Az Országos Vállalkozói Mentorprogramra még október 31-ig várják a kis- és középvállalkozók jelentkezését.

Forrás: erdmost.hu
 

Decrease font size Default font size Increase font size