Májustól módosulhatnak a koronavírus elleni védekezés szabályai

Nyomtatás

A jövő hét végétől, azaz május első napjaitól megkezdődik a védekezés második szakasza, fokozatosan újraindulhat az élet. A vírus leginkább Budapesten és Pest megyében terjed, ezért a nagyvárosokban speciális szabályokat kell majd alkalmazni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő úgy fogalmazott: „A védekezés első szakaszában Magyarországot felkészítettük a legrosszabb forgatókönyv esetére is, most pedig megkezdődik a védekezés második szakasza, amelyben fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon. Ennek az a feltétele, hogy az újraindítás időszakában is meg tudjuk védeni a leginkább veszélyeztetetteket: ezek az idősek, a krónikus betegségekkel küzdők és a nagyvárosokban élők, tehát rájuk vonatkozóan speciális szabályokat kell kigondolnunk. A jövő hét végére már új szabályokkal kell rendelkeznünk.”

A járvány gazdasági hatásaival kapcsolatban a miniszterelnök azt hangsúlyozta: arra kell törekedniük, hogy minél több munkahelyet mentsenek meg, a nem megmenthetők helyett pedig hozzanak létre újakat, és ebben segítsék a munkaadókat. 

Forrás: MTI

Decrease font size Default font size Increase font size