Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Angol és német nyelvi képzés indul az Érdi Szakképzési Centrum (ÉSZC) intézményeiben, a Versenyképes Közép-magyarország Operatív Program keretében meghirdetett VEKOP-8.5.1-17 Idegen nyelvi készségek fejlesztése című pályázat keretében.

Az európai uniós fejlesztési forrás bevonásával és tagállami hozzájárulással megvalósuló program célja, hogy a 16 évnél idősebb, 65 évnél fiatalabb, legfeljebb középfokú képesítéssel rendelkező, munkaképes korú lakosság nyelvtudását fejlessze.

Az ÉSZC mind a hat intézményében elindul ez a projekt, és 36 hónapig tart majd; ebben az időszakban több mint kétezer főt szeretnének bevonni az összes érintett településen. A projekt keretében angol és német nyelven indulnak tanfolyamok, A1, A2, B1, B2 szinten, azaz az alapfoktól a középfokú nyelvvizsga előkészítéséig. A programnak nem célja és nem kimenete a középfokú nyelvvizsga; egy-egy négyhónapos tanfolyam a Centrum által kiadott tanúsítvánnyal zárul. A résztvevők heti kétszer négy tanórában (egy tanóra negyvenöt perc), munkaidő után (azaz délután négy órától) járhatnak az angol-, illetve németórákra, amelyeket a szakiskolák nyelvszakos tanárai vezetnek majd.

A nyelvtanfolyamokat a felnőttképzés keretében tartják, egy-egy csoport 14 fővel indul. A jelentkezőknek nyelvet és képzési szintet kell választaniuk. A jelentkezési lap beküldését követően tudásfelmérő tesztet írnak, ennek eredményétől függ, melyik csoportba kerülnek majd. A tanfolyam ingyenes; egyébként 120 ezer forintba kerülne. A résztvevőkkel felnőttképzési szerződést kötnek; ez azt jelenti, hogy a lemorzsolódóknak meg kell fizetniük azokat az órákat, amelyeken részt vettek.

A tanfolyam elsősorban a szakképzésben részt vevő tanulóknak szól, de a lehetőséget meghirdették a „külsősöknek” is. A képzésre csak online lehet jelentkezni. Ha valaki nem fér be a tudásszintjének megfelelő csoportba, ne keseredjen el: a tanfolyamok négyhavonta újraindulnak.

Részletek és online jelentkezési lap itt található.

Az erdmost.hu nyomán

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2019.febr. 11 H
Gázzal fűtők, figyelem!

A Nemzeti Közművek Zrt. nyereményjátékot indít azon ügyfelei körében, akik értékelik földgáz- [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.febr. 07 Cs
Horgászok, figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) emlékezteti a horgászokat, hogy 2019-től életbe [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.febr. 04 H
Hamarosan vállalati portál segíti a kkv-kat

A magyar állam hamarosan vállalati portált indít a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatása [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.jan. 31 Cs
Csak ma éjfélig használhatók a tavaly váltott matricák

Január 31-e, azaz csütörtök éjfél után már nem használhatók a 2018-ban kiváltott országos [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.jan. 23 Sze
Nagy könnyítés jön a földhivatali ügyintézésnél

Egyszerűsíti a földhivatali ügyintézést a kormány, a jövőben online is elérhetők lesznek a [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size