Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Angol és német nyelvi képzés indul az Érdi Szakképzési Centrum (ÉSZC) intézményeiben, a Versenyképes Közép-magyarország Operatív Program keretében meghirdetett VEKOP-8.5.1-17 Idegen nyelvi készségek fejlesztése című pályázat keretében.

Az európai uniós fejlesztési forrás bevonásával és tagállami hozzájárulással megvalósuló program célja, hogy a 16 évnél idősebb, 65 évnél fiatalabb, legfeljebb középfokú képesítéssel rendelkező, munkaképes korú lakosság nyelvtudását fejlessze.

Az ÉSZC mind a hat intézményében elindul ez a projekt, és 36 hónapig tart majd; ebben az időszakban több mint kétezer főt szeretnének bevonni az összes érintett településen. A projekt keretében angol és német nyelven indulnak tanfolyamok, A1, A2, B1, B2 szinten, azaz az alapfoktól a középfokú nyelvvizsga előkészítéséig. A programnak nem célja és nem kimenete a középfokú nyelvvizsga; egy-egy négyhónapos tanfolyam a Centrum által kiadott tanúsítvánnyal zárul. A résztvevők heti kétszer négy tanórában (egy tanóra negyvenöt perc), munkaidő után (azaz délután négy órától) járhatnak az angol-, illetve németórákra, amelyeket a szakiskolák nyelvszakos tanárai vezetnek majd.

A nyelvtanfolyamokat a felnőttképzés keretében tartják, egy-egy csoport 14 fővel indul. A jelentkezőknek nyelvet és képzési szintet kell választaniuk. A jelentkezési lap beküldését követően tudásfelmérő tesztet írnak, ennek eredményétől függ, melyik csoportba kerülnek majd. A tanfolyam ingyenes; egyébként 120 ezer forintba kerülne. A résztvevőkkel felnőttképzési szerződést kötnek; ez azt jelenti, hogy a lemorzsolódóknak meg kell fizetniük azokat az órákat, amelyeken részt vettek.

A tanfolyam elsősorban a szakképzésben részt vevő tanulóknak szól, de a lehetőséget meghirdették a „külsősöknek” is. A képzésre csak online lehet jelentkezni. Ha valaki nem fér be a tudásszintjének megfelelő csoportba, ne keseredjen el: a tanfolyamok négyhavonta újraindulnak.

Részletek és online jelentkezési lap itt található.

Az erdmost.hu nyomán

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2019.máj. 20 H
Diákhitel nyelvvizsgához

A Nemzeti Versenyképességi Tanács javasolta a kormánynak, hogy vezessen be nyelvtanulási diákhitelt, [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.máj. 03 P
2000-ben és 2001-ben született fiatalok, figyelem!

Az Európai Bizottság 2018 után idén is meghirdeti a DiscoverEU kezdeményezést. Az EU területén [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.ápr. 30 K
Itt van május 1-je…

Május elseje a munka ünnepe, a munkavállalók szolidaritási napja, amit nem munkával, sokkal inkább [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.ápr. 26 P

Összesen kilenc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a május 26-i [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.ápr. 17 Sze

Változik a közösségi közlekedési rendje a húsvéti, ünnepi hétvégén, a MÁV, a Volánbusz és [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size