Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Az Érdi Járásbíróság egyelőre ideiglenes épületben nyitja meg kapuit, a Felső utca 43. szám alatt – a szakorvosi rendelő szomszédságában –, ahonnan várhatóan 2020  elején költözhet majd át új épületébe, a Szabadság térre – hangzott el Borbély Attila bíró tájékoztatójában, melyet Érden a közgyűlés december 20-i ülésén tartott.

A bíróság engedélyezett létszáma egy elnök, egy elnökhelyettes, hat büntető bíró és tíz polgári bíró. A szabálysértési és végrehajtási ügyek intézését bírósági titkárok végzi majd, a bírák tevékenységét megfelelő létszámú igazságügyi alkalmazott segíti.

A bíróság ügyforgalma várhatóan jelentős lesz: január elsejét követően várhatóan havi 100-150 polgári, 15-20 büntető és 30-40 szabálysértési ügy érkezik majd. Az Érdi Járásbíróság megbízott elnöke dr. Liziczay Sándor lesz.

A működés megkezdése mellett párhuzamosan folyik az új épület kialakítása. Az Érdi Járásbíróság várhatóan 2020 elején költözhető át az új és végleges épületébe. Ebben 11 tárgyalóterem lesz, ehhez 18 bírói dolgozószoba, ügyfélcentrum és kiszolgáló helyiségek tartoznak majd (elnöki iroda, könyvtár, egyéb dolgozószobák, fogda). Összességében a bíróság 3530 négyzetméter hasznos alapterületen működik majd, ezzel az érdi lesz Pest megye legnagyobb járásbírósága.

Míg az új bíróság meg nem épül a Szabadság téren, ideiglenes helyszínen, a Felső utcában fogadják az ügyfeleket. Itt öt tárgyalótermet, nyolc dolgozószobát és egy ügyfélközpontot alakítottak ki. A bíróság egy polgári és egy büntető bíróval kezdi majd meg a működését, és fokozatosan töltik majd fel a maximális (18 fős) létszámot.

A 2019. január elsejét követően indított polgári perek esetén a keresetlevelet már az Érdi Járásbíróságnak kell benyújtani, a már folyamatban lévő ügyek azonban ott folynak tovább, ahol azokat megindították.

A  bíróság illetékességi területe igazodik a járás településeihez, azaz az Érdi Járásbírósághoz tartozik Érd, Diósd, Tárnok, Százhalombatta, Sóskút, Törökbálint, Pusztazámor. Ennek megfelelően módosul a Budaörsi és a Budakörnyéki Járásbíróság illetékességi területe is. Igy a Budaörsi Járásbíróság Budaörs, Herceghalom, Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök, Telki, Zsámbék, míg a Budakörnyéki Járásbíróság Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisszentiván, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Solymár, Tinnye, Üröm, Pilisszántó illetékességi területen jár el.

 Az Érdi Járásbíróság elérhetőségei:
2030 Érd, Felső u. 43.
Tel.: 06-23/585-900
Fax: 06-23/232-238

Forrás: erdmost.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2019.jún. 13 Cs
Ünnepi Könyvhét – immár 90. alkalommal

Június 13-án délután ünnepélyesen megnyitják a budapesti Duna-korzón az idei Ünnepi Könyvhetet. [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.jún. 12 Sze
Hőségriadó lépett életbe

Június 12-én életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.jún. 11 K
Számos adó megszüntetését tervezik

A 2022-ig tartó kormányzati időszak végéig legalább harmadával csökkenhet az adók száma – [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.jún. 04 K
A nemzeti összetartozás napja

Országszerte megemlékezéseket tartanak ma a nemzeti összetartozás napja, június 4. alkalmából. A [ ... ]

OrszágosBővebben
2019.jún. 03 H
Országos ellenőrzés az utakon

Országos ellenőrzés lesz június 3. és június 9. között az utakon. Az ellenőrzés az ittas és [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size