Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Az országos veszélyhelyzet miatt rendkívüli intézkedéseket hoztunk Pusztazámoron is. Célunk, hogy ameddig lehet, fékezzük a járvány terjedését, negatív hatásait pedig csökkentsük.

 Mindent elkövetünk, hogy a települést a lehető legjobban felkészítsük a rendkívüli helyzetre.

- A Községháza meghatározott rendben tart nyitva, a munkatársak telefonon és e-mailen elérhetők. De tisztelettel kérjük, hogy személyesen csak a legszükségesebb esetben keressék a kollégákat.

- Hétfőtől a tanulók nem mehetnek iskolába, új, tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. A kivitelezés módját jövő héten teszi közzé az oktatási államtitkár.

- Az óvoda egyelőre nyitva marad. A járványhelyzet óráról órára változik, és egyelőre sajnos folyamatosan romlik. Fel kell készülni arra, hogy akár már napokon belül sor kerülhet az óvoda bezárására. Ezért már most arra kérem a szülőket, hogy aki teheti, gyermekét már hétfőtől tartsa otthon. Addig is úgy rendelkezem, hogy az óvoda épületében felnőtt kísérő nem tartózkodhat, oda be sem léphet. A gyermeket a bejáratnál kell átadni az óvodai dolgozók részére, és az átvétel is ugyanígy történik. Az ajtót az óvoda dolgozói zárva tartják, csak csengetésre nyitják ki.

- Az óvodában a megelőzéshez szükséges higiéniai eszközök rendelkezésre állnak, és ez a jövőben is így lesz.

- Az Egészségház fertőtlenítését folyamatosan végezzük.

- A szociálisan rászorultak étkeztetése továbbra is megoldott.

- Az esküvők, temetések megtartását nem korlátozzuk, kérjük azonban a családtagokat, hogy minimalizálják a résztvevők létszámát.

Az már látható, hogy a koronavírus gyorsan terjed, és megbetegíti ugyan az embereket, de többnyire nem okoz szélsőséges tüneteket. A halállal végződő esetek túlnyomó többségében a legyengült, krónikus betegségekben szenvedő idős emberek az érintettek.  Ezért mindenkit szeretnék felszólítani, hogy a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében kellő körültekintéssel végezzék a róluk való gondoskodást, kerüljék a közvetlen kontaktust a 60 évnél idősebbekkel, illetve a súlyos szív-, a súlyos tüdő- és keringési betegségben szenvedőkkel, a súlyos cukorbetegekkel és a daganatos betegekkel! Tehát átmenetileg ne látogassák őket, a bevásárolt dolgokat csak tegyék le a kapu vagy az ajtó elé.

Akinek nem megoldható a bevásárlása, receptjének kiváltása, kérem, hogy haladéktalanul jelezze Csibrikné Pátrovics Krisztina részére a 70/331-9703 telefonszámon.

A szociálisan indokolt kérésekkel a képviselőket is megkereshetik telefonon, de a személyes találkozást kerüljék. Ők is továbbítani tudják kéréseiket.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szociálisan rászorultakat és a hozzátartozó nélküli időseket teljeskörűen feltérképezzük annak érdekében, hogy minden tőlünk telhetőt meg tudjunk tenni az ellátásuk érdekében.

Szeretném arra kérni a pusztazámoriakat, hogy aki teheti, ne menjen nagyobb közösségbe és gyermekét is tartsa otthon.

Mossanak minél többször kezet, arcot, és kerüljék üdvözléskor a puszit, kézfogást!

Most mindannyiunknak össze kell tartania, minden egyes ember felelőssége, hogy megvédje azokat, akik védelemre szorulnak.

Pusztazámor, 2020. március 14.                                          

Pátrovics Benedek polgármester

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2020.márc. 25 Sze

Március 24-én újabb rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amely pontosítja és részletezi a [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.márc. 21 Szo
Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleménye

Az Országos Kereskedelmi Szövetség az alábbi közleményt adta ki a vásárlók tájékoztatására.

 

• [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.márc. 19 Cs
A Magyar Kardiológusok Társaságának felhívása a szívbetegekhez

A kardiológusok társasága azt kéri a krónikus szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőktől, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.márc. 18 Sze
A korlátozások a szociális intézményeket is érintik

Látogatási tilalom van valamennyi szociális intézményben, a gyermekvédelmi szakellátásban, a javítóintézetekben, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.márc. 18 Sze
Kérdések és válaszok az új koronavírusról

Az alábbiakban összefoglaljuk a koronavírussal és az ellene való védekezéssel kapcsolatos legfontosabb [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size