Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Már nyomdában van a helyi újság ez évi utolsó száma, amelyet várhatóan a jövő hét első felében vehetnek kézbe az olvasók. A lap 2. oldalán az idei iskolai Mikulás-programon készült képek láthatók, míg a 3. oldalon az önkormányzat karácsonyi és újévi jókívánságai olvashatók.

„Nyertesen fogunk kikerülni ebből a helyzetből” címmel készült év végi összegző interjú községünk polgármesterével, Pátrovics Benedekkel, aki az idei esztendőben történtek számbavétele mellett nem titkolja az önkormányzatok gazdálkodási nehézségeivel szembeni aggályait sem.

A lap 5. oldalán olvashatjuk az anyakönyvi híreket, megtudhatjuk, ki távozott el közösségünkből, és hány kisgyermek érkezésének örülhettünk az év során.

Hírt kapunk arról, hogy mostantól leadhatjuk a használt sütőolajat, valamint hogy elkészült településünk új sportparkja.

A koronavírus-járvány megtizedelte a községi rendezvényeket. Azonban nem minden program maradt el, így megvolt az óvodai Márton-nap, valamint számos rendezvényt sikerült megtartani az iskolában is (Újra együtt, 9. oldal). Mindennapi mese címmel az óvodai életről olvashatunk beszámolót a lapban.

Bizonyára nem sokatn értesültek róla, hogy a zámori születésú Hévey Teplin) Gyula plébános tiszteletére emléktáblát helyeztek el a budapest--terézvárosi plébánia falán. Az ügy hátteréről dr. Fekete Zsuzsanna ír a lapban.

 

A lapszámban dr. Fekete Zsuzsanna adventi gondolatait is olvashatjuk (11. old.), valamint hírt kapunk Pusztazámor csatlakozásáról az „adventi ablakok” elnevezésű akcióhoz (12. old.).

A 13. oldalon közölt képek segítségével megismerhetjük, hogyan érkezett meg (szekéren) a Mikulás Pusztazámorra.

A 14. oldalon egy rövid novellát olvashatunk (Hajnal Betlehemben címmel) Tamási Árontól, míg a 15. oldalon néhány aktuális hírt ad közre a lap.

K. Z.

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size