Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Mint az operatív törzs sajtótájékoztatóján is elhangzott, a középiskolai felvételiket jelenléti formában, de az eddigiektől eltérő szabályok szerint tartják január 23-án. Érden is lesznek változások, a legfontosabb, hogy általános iskolákat is bevonnak az írásbeli vizsgák lebonyolításába.

A szabályok szerint egy teremben nem 16-17, hanem csupán tíz gyermek írhatja egyszerre a felvételi vizsgát. Mivel a december 4-éig leadott jelentkezési lapok szerint a Gárdonyiban 393, a VMG-ben pedig 336 diák ír matekból, illetve magyarból központi felvételit, a Kőrösi, valamint a Bolyai általános iskolát is bevonják a felvételiztetésbe. Ennek részleteiről értesítik az általános iskolákat, és a gimnáziumok honlapjain is tájékozódhatnak a diákok, illetve a szülők. (Mivel a Marianumban hetvenen írnak felvételit, ezeknek a diákoknak az intézmény tud helyet biztosítani.)

A vizsgára korábban kell érkezni, hiszen a beléptetést lázmérés, kézfertőtlenítés előzi meg, a maszk viselését is kérik a felvételiztető intézmények. (Természetesen, ahogy eddig, úgy most is lehet italt, harapnivalót bevinni, és amíg a gyerekek esznek-isznak, le szabad venni a maszkot.) A tankerület biztosít maszkot (hiszen előfordulhat, hogy a diák otthon felejti), és gumikesztyűt is a pedagógusoknak. 

Fontos, hogy az iskolákba a szülők nem léphetnek be, csak a kapuig kísérhetik gyermeküket.

Változást jelent az is, hogy ebben az esztendőben nem egy, hanem két pótnapot jelöltek ki azoknak, akik a 23-ai felvételin nem tudnak részt venni: ők január 28-án, illetve február 5-én írhatják meg a felmérőt.

Az írásbeli vizsgákat követően az iskolákat teljeskörűen fertőtlenítteti a tankerület. 

A felvételi lapok kijavítása után idén lesz mód arra, hogy a diákok betekintsenek az értékelt dokumentumokba. A Marianum iskolában ezeket beszkennelve küldik majd el a felvételizők részére, a Gárdonyiban és a VMG-ben pedig a megjelölt napon a felvételizők fotót készíthetnek a kijavított feladatlapokról, és azt áttanulmányozhatják, észrevételeiket pedig e-mailben jelezhetik. A járványügyi előírásokat szigorúan betartják majd a megtekintés során is. 

Forrás: erdmost.hu

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size