Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A nyomtatott szám megjelenését megelőzve már olvasható itt, a község honlapjának Hírek rovatában (Újság) a helyi lap 2021/4. száma.

A lap 2. oldalán képes beszámolót olvashatunk a zámori iskolások tanév végi programjairól, Patóné Hradil Adrienn tagintézmény-vezető tollából.

Az újság 3. oldalán az augusztus 20-ai ünnepségre és szabadtéri szentmisére szóló meghívót adja közre.

Négyoldalas összeállítás emlékezik a község közelmúltban elhunyt művelődésszervezőjére, Kiss Ágnesre. A lap közreadja dr. Fekete Zsuzsannának a temetésen elmondott búcsúztatóját, valamint közli a családtagok gondolatait is.

A község közéletével kapcsolatos híreket olvashatunk a 4–6. oldalon: a képviselő-testületi határozatok mellett információkat kapunk a játszótér megújulásáról, az óvoda nyílászáróinak cseréjéről, valamint a Móricz Zsigmond utca felújításáról. Beszámol az újság arról a sóskúti sajtótájékoztatóról, ahol állami vezetők, valamint dr. Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője a környékbeli templomok megújításáról, a megítélt pályázati támogatásokról számoltak be.

Az idén szerencsére már ismét mód nyílt megrendezni a gyerekek nyári táborait; erről ír a Roóz Andrea és Magyar Mariann.

A 88 éves Páli Anna, Panni néni két írással is jelentkezik ebben a számban (Évfordulók ünneplése; Emlékezés a 100 éves árpádhalmi katolikus templomra).

Ismerd meg a szomszédodat! címmel indított sorozatot Szőke Szilvia az újságban. A sorozat második írásában a zámori születésű és ma is itt élő fodrászt (és hobbihorgászt), Schattman Tamást mutatja be interjújában.

Zámori sportágajánló címmel készített részletes összeállítást a helyi és környékbeli sportolási lehetőségekről Csuta Albert. A sportágleírásokat, honlap- és e-mail-címeket, edzőneveket tartalmazó írás mind a gyerekeknek, mind a szülőknek hasznos, hiánypótló ismeretekkel szolgál.

K. Z.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size