Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Január 22-én 73 ezer negyedikes, hatodikos és nyolcadikos diák írta meg a központi középiskolai felvételit magyarból és matematikából. De mi jön a vizsga után? A kérdésre az eduline.hu cikke alapján foglaljuk össze a tudnivalókat.

Aki a január 22-i vizsgán nem tudott részt venni, az a január 27-i pótló vizsgán vehet részt. A járvány miatt idén is hirdettek „pótpótnapot”: ez február 4-én lesz; ezen az írásbelin azonban csak azok vehetnek részt, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, esetleg egyéb, „rendkívüli, önhibájukon kívüli, elháríthatatlan” ok miatt nem tudtak elmenni az első két vizsgaalkalomra. Igazolásra minden esetben szükség van.

Február 7.

Ezen a napon a vizsgát szervező intézmények értesítik a tanulókat az eredményeikről.

Február 10.

Az Arany János Tehetséggondozó Programban és az Arany János Kollégiumi Programban részt vevő iskolák ezen a napon értesítik a pályázat eredményéről a szülőket, a diákokat és az általános iskolákat.

Február 18-ig

Az általános iskolák február 18-ig továbbítják a középiskolai jelentkezéshez szükséges „tanulói adatlapot” és a jelentkezési lapokat. Az ehhez szükséges adatokat (megjelölt iskolák, tanulmányi területek, sorrend) nyilván ennél korábban bekérik a diákoktól. A hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők ezt a lépést önállóan is végezhetik.

Február 22-től március 11-ig

Ebben a három hétben zajlanak a szóbeli meghallgatások azokban a középiskolákban, ahol a jelentkezés feltétele a szóbeli vizsga is.

Március 16.

A középiskolák eddig a napig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzékét. Nem kell megijedni, ez még nem a végleges rangsor.

Március 21–22.

Ezen a két napon van lehetőség a tanulói adatlapok módosítására (ekkor lehet változtatni például a megjelölt iskolák, tanulmányi területek sorrendjén).

Április 29.

Megérkezik az eredmény: a középiskolák elküldik a felvételről vagy elutasításról szóló értesítőt a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Június 22–24.

A felvett diákok ebben a három napban iratkozhatnak be a középiskolákba.

 

Forrás: eduline.hu, midio.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size