Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Április 30-án átadták az Érdi Járásbíróság és Járási Ügyészség új, Szabadság téri épületét. Az Érdi Járásbíróság és Járási Ügyészség illetékességi területe Érd, Diósd, Százhalombatta, Pusztazámor, Tárnok, Törökbálint és Sóskút településekre terjed ki.

Az intézmény létrehozásának gondolata már 1993-ban megfogalmazódott a Budaörsi Járásbíróság felállításakor, végül többéves előkészítő munka után, 2019. január 1-jén kezdte meg – eleinte ideiglenes épületben – a működését. Az Érdi Járásbíróság a Budapest Környéki Törvényszék tizennegyedik járásbírósága lett, létrehozásával 130 ezer ember intézheti ügyeit Érden.

Az Országos Bírósági Hivatal tájékoztatása szerint az Érdi Járásbíróság az egyik legnagyobb ügyforgalmú bíróság is a Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területén: 2021-ben összesen 3416 ügy érkezett a járásbíróságra, amelynek 68%-a polgári, 32%-a pedig büntető és szabálysértési ügy volt. A jelentős ügyforgalomhoz igazodik a bíróság létszáma is. Az Érdi Járásbíróságon jelenleg 11 bíró és 29 igazságügyi alkalmazott dolgozik.

Az Érdi Járásbíróság épületében összesen 10 tárgyalótermet és egy ügyfélközpontot alakítottak ki. Az első és a második emeleten irodák és egy könyvtár található. Az épület külső munkálatai során új utcai burkolatot, járdákat és ügyfélparkolót alakítottak ki, a dolgozók részére parkolóhelyek a belső udvaron állnak rendelkezésre.

Az új épületkomplexumban nemcsak az Érdi Járásbíróság, hanem az Érdi Járási Ügyészség is helyet kap, amely az ügyészi létszámát tekintve Pest megye harmadik legnagyobb ügyészsége, csak a Budakörnyéki és a Gödöllői Járási Ügyészség előzi meg. A szervezeti egység összesen 15 munkatársból áll.

Érd Pest megye 187 települése között az egyetlen megyei jogú város. 70 000 fő körüli lakosságával messze a legnépesebb település. Igazságszolgáltatási szempontból Érd és térsége korábban Budaörshöz tartozott.

Forrás: erdmost.hu

Fotó: Endresz Dóra

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 22 K
Vezetés kánikulában

Június 22-én 0 órától 24-én éjfélig szóló harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size