Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Változik a szelektív hulladékok begyűjtése Pusztazámoron

 

A Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FKF Hulladékgazdálkodási Divízió tájékoztatja a pusztazámori lakosságot, hogy a hatékonyabb és tervezhetőbb munkavégzés érdekében átszervezték az agglomerációs hulladékgyűjtő járataikat. Ennek eredményeként júniustól kezdődően Pusztazámoron a korábbi havi 1 alkalom helyett 4 heti ürítési gyakorisággal gyűjtik be a szelektív hulladékot. Ez nem csak a járatszervezés szempontjából előnyös, hanem a lakosság számára is kiszámíthatóbbá teszi a szállítást, hiszen június 29-től fixen négyhetente szerdán fogják elszállítani a szelektív hulladékot a háztartásoktól. Az új időpontokat már közzétették a Társaság honlapján található hulladéknaptárban is, amely a https://www.fkf.hu/agglomeracio-ugyfelszolgalat/pusztazamor címen érhető el.

A változás további pozitív hozadéka a lakosság számára az is, hogy így a korábbi évekhez képest plusz egy ürítési napra kerül sor a jövő évtől kezdve.

Az ürítési gyakoriságon kívül az átszervezés érinti a hulladékszállítás módját is: júniustól ugyanaz a jármű fogja elszállítani a papír és a kevert csomagolási (műanyag, fém és italoskarton) hulladékokat, amelyeket a begyűjtést követően partnereik több anyagcsoport szerint válogatnak, majd feldolgoznak.

Az FKF kéri a lakosságot, hogy a változásoktól függetlenül a szelektív hulladékokat az eddig megszokott rend szerint – a kevert csomagolóanyag (műanyag, fém és italoskarton) hulladékot átlátszó, lezárt zsákban; míg a papír és karton csomagolási hulladékot hajtogatott, kötegelt formában – helyezzék ki az ingatlanjuk elé az elszállítási napon legkésőbb reggel 6 óráig.

A változásokról ügyfeleiket postaládába elhelyezett tájékoztató útján is értesíteni fogja a Társaság.

Az FKF bízik benne, hogy ezen változások a hatékonyabb munkavégzést és a pusztazámori lakosok megelégedését fogják szolgálni.

 

Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

FKF Hulladékgazdálkodási Divízió


fkf

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size