Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület  – Ismét séta az orvossal! címmel – egyórás kötetlen beszélgetésre hív minden korosztályt az érdi Elvira majorba, június 18-án (szombaton) 8.30-tól 9.30-ig. Azoknak ajánlják, akik szeretnének hiteles információkat kapni a helyes életmódról, keresik a kihívásokat az életükben, és kérdéseik vannak. A séta végén lesz lehetőség van gyümölcsöt vásárolni.

 „Csak egészség legyen” – halljuk sokszor. Legyen, de hogyan? Az életmódorvoslás arra helyezi a hangsúlyt, miként telnek napjaink, hogyan táplálkozunk, hogyan gondolkozunk, hogyan gondozzuk kapcsolatainkat, hogyan gondoskodunk magunkról, kezeljük érzelmi világunkat – merthogy a felsoroltak mind-mind befolyásolják egészségi állapotunkat.

Idén tavasszal ünnepelte egyéves megalakulását a Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület, melynek tagjai orvosok, dietetikusok, növényi táplálkozási szakértők. Úgy vélik, a legtöbb megbetegedés és halálozás oka a helytelen életmód és táplálkozás. A szakemberek mára felismerték, pusztán a hagyományos orvoslásra hagyatkozva nem csökken a betegek száma, egyre többen és egyre fiatalabban szorulnak segítségre. Véleményük szerint – a hagyományos orvosi modellt teljessé téve, a szükséges gyógyszeres és egyéb terápia mellett – életmódváltási stratégia kidolgozásával megelőzhetők, enyhíthetők, illetve gyógyíthatók a betegségek.

Az életmódorvostan – a hagyományos orvoslás alapjaira építve – a betegségek kiváltó okát keresi, kezeli, a betegséget előidéző életmódbeli döntésekre helyezi a hangsúlyt. A kidolgozott terápiában, melyben a beteg is aktív résztvevő, az életmódhoz kapcsolható 6 fő pillérre épít, melyek a következők: táplálkozás, mozgás, minőségi alvás, stresszkezelés, érzelmi jóllét, támogató társas kapcsolatok és a káros élvezeti szerek, függőségek kerülése.

„Hisszük, hogy a jövő orvoslását végezzük, amikor az orvos–beteg kapcsolat, kommunikáció egy új szintre emelkedik, proaktív mindkét fél. Hiszünk a csapatmunka erejében. Egészséges társadalomhoz egészséges egészségügyi ellátószemélyzet kell, ezért minden fronton támogatjuk a kollégák mentális és fizikai egészségfejlesztését”– olvasható honlapjukon.

Legfőbb célkitűzésük, hogy egy egészségtudatos, döntéseiért felelősséget vállaló társadalomban éljünk, ahol gyermekeink minél korábban hallanak a valódi egészséges életmódról, s így képesek megalapozott döntéseket hozni.

 Forrás: midio.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size