Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Az első forgalomba helyezett, a főváros és Etyek közötti szakasz után július 27-étől már egészen a Velencei-tóig lehet eljutni kerékpárúton.

A Budapest–Balaton kerékpáros útvonal teljes, 108,2 kilométeres hosszából az Etyek–Velence szakasz 32,6 kilométer hosszú, amely tartalmazza a meglévő 2,9 kilométeres kerékpárutat Gyúró és Tordas között. A beruházás során 18 kilométer hosszan mezőgazdasági-kerékpáros vegyes forgalmú út épült a meglévő földutak leburkolásával, 1,9 kilométeren Nadap és Velence között pedig új, önálló kerékpárút épült ki, illetve 1,2 kilométeren felújították a burkolatot és kerékpársávot jelöltek ki.

Egy új híd is épült Pázmándon a Bágyom ér felett, valamint átépítették vagy felújították a meglévőket. A most átadott szakasz Etyek, Gyúró, Tordas, Kajászó, Pázmánd, Nadap településeket és Velence városát érinti.

A szakaszon két új pihenőhelyet is kialakítottak, ahol padok és asztalok szolgálják a megpihenni vágyó biciklisek kényelmét. A kerékpárútnak köszönhetően a helyi szolgáltatók, azaz a szállásadók, vendéglátóhelyek forgalma is megnőhet.

A kerékpárút turizmus bővítése mellett a helyben élők életkörülményén is javít, a belső közlekedést is teljesen meg fogja változtatni. Nem csak a sportolás felé nyit egy kaput, hanem a településen belüli mindennapokat is segíti.

Egy hónapon belül már Balatonakarattyáig is el lehet jutni biztonságosan, így hamarosan a végéhez ér a Budapest–Balaton kerékpárút projekt.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size