Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Érd, Tárnok, Sóskút és Pusztazámor vízellátása válik biztonságosabbá a munkálatoknak köszönhetően, amelyet az érdi Zámori úton végeznek – adta hírül az erdmost.hu portál.

Az építési munkái során kicserélnek egy 200 milliméteres azbesztcementből készült vízvezetéket, amely Tárnok, Sóskút és Pusztazámor ellátásban tölt be meghatározó szerepet. A munkában közreműködő Érd és Térsége Víziközmű Kft. tájékoztatása szerint a munkák miatt vízhiány várható október 27-énÉrden a Zámori úton, a Tárnok Szőlőhegy és Horgász sétány környékén.

Nyomásingadozásra és nyomáscsökkenésre, valamint azt követő vízzavarosságra lehet számítani a délutáni órákban Tárnok egész területén, de az M7 autópálya irányába haladva fokozottan, Sóskút és Pusztazámor egész területén.

Mint ismert, útfelújítási és körforgalom építési munkák folynak 2022. júniusa óta Érden a Zámori–Fehérvári út kereszteződésében, illetve a Zámori út Vadlúd utcáig tartó szakaszán. A Fehérvári-Zámori lámpás csomópont átengedőképessége jelenleg nem megfelelő, sokszor alakul ki itt dugó, ezért körforgalom kerül majd a helyébe.

Az új körforgalomnál több zebra létesül majd, ezeknél az út és a járda összekötése akadálymentes lesz. Új, kulturált buszmegállókat is telepítenek. A projekt keretében a Zámori út egészen a Vadlúd utcáig megújul, mellette az érdi oldalon járda épül. A csapadékvíz-elvezető árok rendbetételére, valamint az út alatt futó 50 éves vízvezeték csövek cseréjére is sor kerül.

Forrás: erdmost.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 22 K
Vezetés kánikulában

Június 22-én 0 órától 24-én éjfélig szóló harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size