Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A mostani a legfontosabb időszak a nyolcadikos diákok és szüleik életében: az elkövetkező időszakban döntenek arról, melyik iskolában folytassák tanulmányaikat. Az Érdi SZC Kós Károly Technikum november 23-án nyitott műhelyek rendezvénnyel segíti a fiatalok pályaválasztását.

Az elmúlt években a Covid miatt kevesebb nyílt napot, beiskolázási rendezvényt tartottak az iskolák, idén azonban ismét megnyílnak a kapuk a továbbtanulók előtt.

Az Érdi SZC Kós Károly Technikum november 23-án nyitott műhelyek rendezvényt tart a nyolcadikosoknak (a november 16-i nyílt napra már betelt a létszám).

Tériné Pataki Magdolna szakképzésért felelős igazgatóhelyettes ÉrdFM  rádiónak elmondta: a nyílt nap regisztrációját hamar le kellett zárniuk, olyan nagy volt ugyanis az érdeklődés. Közel négyszáz vendégre számítanak, ami rekordnak számít, ugyanis eddig 300-350 látogatójuk volt.

Legkeresettebbek a technikumi szakmák. Legtöbben a közszolgálati technikus és az okleveles közszolgálati technikus képzés iránt érdeklődnek, ezt követi a kereskedő és webáruházi technikus képzés, illetve a vállalkozási és ügyviteli ügyintéző képzés. Negyedik helyen a gépjárműmechatronikai technikus képzés áll.

 A szakképző szakmákban a vendéglátás vezet – ahogy ez már lenni szokott -, ezt követi a villanyszerelés. A jelentkezések alapján a festő, mázoló, tapétázó és a gépész szakmák iránt érdeklődnek a legkevesebben.

Az erdmost.hu nyomán

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size