Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

NÉPSZÁMLÁLÁS 2022 – PÓTÖSSZEÍRÁS

Utolsó lehetőség: pótösszeírás 2022. november 21-28. között!

 

A pótösszeírásra 2022. november 21. és 28. között kerül sor. A népszámlálás pótösszeírási időszakában a törvény szerint mindazoknak kötelező részt venni, akik eddig sem online, sem számlálóbiztos segítségével nem töltötték ki a kérdőívet. Az összeírásból eddig kimaradt személyeknek a területileg illetékes polgármesteri hivatalok jegyzőinél kell jelentkezniük. A népszámlálás eszmei időpontja 2022. október 1-je 0 óra, azaz az ekkor fennálló állapotot alapul véve kell a kérdőív kérdéseit megválaszolnunk.

Minden háztartásnak ki kell tölteni egy lakáskérdőívet és annyi személyi kérdőívet, ahányan a lakásban laknak. A népszámlálási kérdőív kitöltése egy 2-3 fős háztartás esetében körülbelül 30 percet vesz igénybe.
A kérdésekre a válaszadás kötelező, de a nemzetiségre, az anyanyelvre, a családi, baráti közösségben beszélt nyelvre, a vallásra, az egészségi állapotra és a fogyatékosságra vonatkozó kérdések megválaszolása önkéntes.

A népszámlálás adatai alapul szolgálnak a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi ellátási és szolgáltatási igények kielégítésének tervezéséhez, fejlesztéséhez és a tudományos kutatásokhoz. A népszámlálás akkor eredményes, ha pontos képet ad hazánk lakosságáról. Ezért is fontos, hogy a népszámlálásban mindannyian részt vegyünk.

Az adatszolgáltatás a népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény szerint kötelező. A pótösszeírási időszak vége egyben a 2022. évi népszámlálás összeírási szakaszának végét is jelenti. 2022. november 28-át követően, már nincs lehetőség újonnan jelentkező személyek összeírására.

Pótösszeírásra fel lehet keresni az önkormányzat hivatalát nyitvatartási időn belül, azaz november 21. hétfőtől – november 24. csütörtökig 8.00 -15.00 óra között, november 25.-én pénteken 8.00 -12.00 között, valamint november 28.-án hétfőn 8.00 -15.00 között. Lehetőség van időpontot egyeztetni a 23 347 438 telefonszámon, vagy a titkarsag@pusztazamor.hu e-mail címen. A pótösszeírás során – egyeztetett módon és időpontban - telefonos interjú is lehetséges.  

November 26.-án szombaton és 27.-én vasárnap telefonos interjú lehetséges mindkét napon 10.00-12.00 óra között a 70 371 7880 telefonszámon.

 

 

Pusztazámor, 2022. november 21.

 

Dr. Újházi Miklós
jegyző

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 22 K
Vezetés kánikulában

Június 22-én 0 órától 24-én éjfélig szóló harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size