Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A Zöld Zámor Egyesület április első vasárnapjára hirdette meg a szokásos szemétszedő rendezvényét, amit az önkormányzat zsákokkal, konténerrel, anyagi hozzájárulással támogatott.

A meghirdetett időpontban, az iskola előtti parkolóban szép számmal jelentek meg a tettre kész, többségében kisgyerekes családok. Szerencsére az időjárásra sem lehetett panaszunk, még a nap is kisütött. Miután mindenki kapott zsákokat és kesztyűt, több csapatot alkottunk. A kisgyerekesek maradtak a faluban, a Szőlőhegy és környékét tisztogatták. Egy másik csapat a gyúrói utat, a harmadik a patakmedret, a negyedik a kivezető utat, az ötödik pedig a Hulladéklerakóval szemben lévő kiserdőt tette rendbe, egészen a patakig. Nagy segítséget jelentett, hogy volt, aki kisteherautóval érkezett, így a hatalmas szemétkupacokat nem kellett zsákokba tenni, hanem rögtön a teherautó platójára dobálhattuk. Olyan ember is akadt, aki saját autójával szállította a résztvevőket.

Sajnos idén is megtöltöttünk sittel, építési és háztartási hulladékkal három konténert. A legtöbb szemét a kiserdőnél volt, annyi, hogy nem is értünk a végére, ezért ide még vissza kell majd mennünk, ahogy a patakhoz is.

Mialatt mi szorgalmasan gyűjtöttük a szemetet, egy kedves anyuka és segítője főztek nekünk egy nagy bogrács paprikás krumplit, amit mindenki a saját tányérjába kapott és saját evőeszközével ehetett meg. Ennek köszönhetően nem kellett műanyag tányérral és evőeszközzel tovább növelnünk a falu határában lévő szemétdombot.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek, és külön köszönet azoknak a szülőknek, akik elhozták kisgyerekeiket is. Reméljük, hogy ezek a gyerekek már nem fognak a szemetelők táborába tartozni, és megtanulják, hogy a hulladék mennyiségét már a vásárlásnál csökkenthetjük – például viszünk magunkkal kosarat, kis zsákokat a gyümölcshöz, zöldséghez, piacra járunk, hazai termelőtől vásárolunk, azt vesszük, aminek szezonja van, és ha lehet csomagolásmentesen vásárolunk.

 

Zöld Zámor Egyesület – Rátay Csilla

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size