Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Július második hete évről évre nagy izgalommal tölti el egyházközségeink fiataljait, hiszen ebben az időszakban rendezzük meg egyhetes hittantáborunkat. Ez a hét a közösségről, a fiatalokról és az együtt töltött minőségi idő öröméről szól. De azt, hogy ez pontosan mit is jelent, megpróbáljuk pár mondatban összefoglalni és megosztani a kedves olvasóval.

Az idei hittantábor első napja, mint ahogy az általában lenni szokott, vasárnap volt. Ez azért különleges, mert így a tábor és szó szerint a résztvevők indulását is egy mise keretén belül áldja meg Lénárd atya. Így fellelkesülve indulunk útnak a hétnapos kalandra.

Idén a szálláshelyünk a fülei templom melletti épület volt, nagy örömünkre hatalmas udvarral, hiszen a gyerekeknek ilyenkor a legnagyobb élményt, akár esik, akár fúj, a sátrazás okozza. Persze, csak ha a sátrak  a helyükön maradnak, ugyanis az idei táborban egyes estéken nagy küzdelmet kellett folytatnunk az elemekkel.

Első napunk így teljes mértékben a felfedezésről szólt. Először magát a szállást barangoltuk be, majd pedig a falut is. Az ott található szoborpark vicces pillanatokat okozott a kellemes délutáni séta közben.

A második napon kipróbáltuk a híres tihanyi visszhangot, majd a településen tett nagyobb kirándulás után lehetőségünk volt a Balatonban lehűteni magunkat. Az időt kitöltendő kisebb-nagyobb vízi csaták alakultak ki egy-egy strandlabda birtoklásáért.

Harmadik napunkat a tábor hagyományait követve bográcsozással töltöttük. Ennek különlegessége, hogy a tábor alatt szerveződő csapatok, melyek a napok előrehaladtával lelki és fizikai feladatokat is megoldanak, ezen a napon saját maguk készítik el ebédjüket. Az ételeket aztán egy válogatott zsűri teljes diszkréció és pártatlanság mellett rangsorolja, a győztes csapat jutalma pedig a dicsőség és annak látványa, hogy általuk elkészített finomság gyorsan fogy.

Ebéd után a tábornak különleges vendégei voltak, hiszen a délutáni program részeként a sóskúti szlovák önkormányzat két képviselője rövid előadást tartott, amely keretén belül még népviseleti ruháikat is felpróbálhattak a vállalkozó szellemű fiatalok.

A negyedik napon Balatonkenesét vettük birtokba, azon belül is a Soós-hegyi kilátót. A túra ugyan nem volt túl hosszú, de a tikkasztó hőség miatt igazi kihívást jelentett, így a délutánt mindenki nagy örömére Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon töltöttük, ahol még a legkisebbek is találtak maguknak egy szórakoztató játszóteret.

Csütörtökön, már kellemesebb időben, egy nagyobb kirándulást tettünk Balatonfüredre, megismerkedve az ottani nevezetességekkel, többek között a Jókai emlékházzal, a Bodorka Balatoni Vízivilág kiállításával és a Lóczy-barlanggal. A hosszú városnézés szerencsére nem vette el a gyerekek kedvét a másnapi biciklizéstől, ahol fülei szállásunkról egészen Nádasdladányig tekertünk, majd a kastély bebarangolása után a kastélypark területén még egy izgalmas számháborút is játszottunk. Ezek után indulhatott a hazafele való tekerés – a nap izgalmainak lezárásaként pár lelkes vállalkozó még a vacsora helyszínére is biciklivel érkezett. Fáradalmaikat a hangulatos tábortűz mellett pihenhettük ki.

A szombat nagyrészt a pakolásról és a búcsúzkodásról szólt. Hazafelé, mintegy záróprogramként még megálltunk egy újabb közös strandolásra a Velence Spa-ban.

A rengeteg izgalmas program mellett mindig szakítottunk időt a lelki töltekezésre is, hiszen a tábor idei témájához hűen, amely az ima volt, megismerkedhettek a gyerekek új imaformákkal, és hála Lénárd atyának, mindennap részünk lehetett szentmisében is. Azért pedig, hogy a táborunk idén is megvalósulhatott, támogatóinknak tartozunk nagy hálával, többek között a Székesfehérvári Egyházmegyének, Sóskút, Tárnok és Pusztazámor önkormányzatának, a Sóskút Fructnak, a Sóskúti Szlovák Önkormányzatnak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, a Griger Miklós Emlékére Sóskút Községért Alapítványának, a Telekosár Zöldség-Gyümölcs Üzletnek és a Petró-Hús Kft.-nek.

 

Nagy-Székely Helga,

Nagy-Székely Nikoletta,

Túri Emma,

Philemon Brüssing

(Ifi csapatvezetők)

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size