Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Idén napközis táborunk központi eleme a sakkozás volt. Megtanultuk az alapvető szabályokat, játékok, színes eszközök és Polgár Judit sakkprogramjának segítségével. Készített minden gyermek saját sakktáblát, a hét végére pedig már sakkjátszmákat játszottak a gyerekeke óriás sakkszőnyegen és asztali sakktáblán egyaránt.

A hét folyamán mindezt kiegészítve a királyok, várak témájához kapcsolódóan szerveztünk programokat, kirándulásokat. Egy részletes, többórás múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettünk részt Tatán a Várban, Gárdonyban pedig megnéztük a Várparkot. Emellett elkirándultunk a Tatai Fényes Tanösvényre, a Minipoliszba Biatorbágyra, és népi játékokkal ismerkedhettünk meg Gárdonyban, a Skanzen játszóházában.

Ez a tartalmas, vidám hét nem jöhetett volna létre a szülők, a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint Pusztazámor Községi Önkormányzat anyagi támogatása nélkül, melyet nagyon köszönünk!

 

 Cor-Way®–LelkesTest (mozgáskurzussal egybekötött lelkinap)

Július végén, egy szombati napon a 4 egyházközség 16 év feletti korosztályának Molnár Renáta mentálhigénés tréner tartott  egy lelkigyakorlatot. A nap elején a helyes testtartás és annak gyakorlati megvalósítása, valamint a nordic walking 3 alaptechnikája volt a középpontban. Délután a természetben folytattuk a programot. A nodic bottal való séta és helyes légzés gyakorlása közben egy bibliai történetet – az emmauszi tanítványok útját – gondolhattuk végig Renáta vezetésével. Megtapasztalhattuk a mozgás és ima összekapcsolódását, a test és lélek kapcsolatát egy új formában.  

 

Pusztazámori búcsú

2022 tavaszára elkészült a templomunk belső felújítása, valamint a térkövezés és a kerítés. Az új teret az idei búcsú alkalmával Spányi Antal megyés püspök megszentelte. Ezen a napon templomunkban ünnepi misén vehettünk részt. A püspök atyát verssel, virággal köszöntötte Andrásfalvy Angéla, majd a felújításról szóló beszámolót hallgathattuk meg. A négy egyházközség énekelni szerető tagjaiból húsvétkor síkerült egy kis kórust létrehozni. A misén a népénekek mellett a kórusunk is énekelt, mely által még szeretetteljesebb együttlétben volt részünk.  A szentmise után a kertben felállított Szűz Mária- szobrot is megszentelte Spányi Antal, majd a délelőttöt agapéval, beszélgetéssel zárhattuk. Püspök atyát, kísérőjét és az egyházközség képviselő-testületi tagjait pedig ebéddel vendégelhettük meg. Köszönjük az egyházközség tagjainak a sok-sok segítséget, ez a szép ünnep összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg!

 

 Bérmálásra felkészítő lelki nap

Lénárd atya az elmúlt tanévben heti rendszerességgel készítette fel az ide bérmálkozókat. A szeptemberi ünnep előtt, még augusztusban verbita atyák, kispapok látogattak el hozzánk, és a plébánián egy lelki napot tartottak a bérmálkozóknak. A nap során előadásokat hallgattak meg a fiatalok a bérmálással kapcsolatban, különböző nyelveken énekeket tanultak meg, szentmisén vehettek részt és végül közös kooperatív játékokat játszottak. Nagyon köszönjük a program szervezését Vilonya Lászlónak, és a Székesfehérvári Püspökségnek az anyagi támogatását! Örömünkre szolgált, hogy felújított plébániánk helyet tudott adni ennek az ifjúsági programnak!

 

Réderné Simon Éva

Pusztazámor Római Katolikus Plébánia,

közösségszervező

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size