Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben. Az idei év jelöltjeire – köztük a diósdi midio.hu információs családi és helytörténeti portál szerzőjére, Szendéné Kiss Nórára – az olvasók 2021. január 15. éjfélig adhatják le voksukat az Alapítvány honlapján, szavazni több jelöltre is lehet. 

A „karantén-állapot” nem csupán életünk napi rutinjainak megváltoztatását kívánja, értékrendünket is érinti. Egyre többen aktivizálódnak a virtuális térben, ami kihat a médiafogyasztási szokásokra is. Keresettebbé válnak azok a tartalmak, amelyek az ismereteken túl egyfajta útmutatást is adnak, és lelki erőforrásként is szolgálnak a nehéz helyzetekhez.  Az elmúlt évben ezért az eddiginél is fontosabb volt a családbarát média jelenléte. A Média a Családért Alapítvány 13 éve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat díjazza, amelyek a jól működő családok példáját is közvetíti, ugyanakkor megoldási javaslatokat is ad az őket érintő problémákra.

A megjelenéseket havonta szemlézik az anyaországban és 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is. A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott egy-egy jelöltet a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalán és Facebook oldalán is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediacsaladert.hu oldalon.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoznak a családdal: téma például az egyszülős család, a testvér érkezése, a halál, az örökbefogadás, a látássérült családok és az otthonoktatás vagy a pornó hatása a gyerekek lelki fejlődésére.

Az eredményhirdetésre 2021. január 31-ig kerül sor. A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. A külhoni Média a Családért-díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg. A díj megalapítása óta összesen százkilenc újságíró részesült e szakmai elismerésben.

A közönségszavazáson voksolók közül minden szavazó megkapja a Képmás magazin februári, digitális lapszámát, 10 szavazó Képmás-csomagot (2020-as családi naptárat, Képmás-hátizsákot, Szabó T. Anna és Lackfi János Ikertükör kötetét, Pifkó Célia Szörnyecskék a szobádban mesekönyvét, valamint egy 1 évig érvényes belépőt a Folly arborétumba), 10 szavazó pedig éves Képmás magazin előfizetést nyer.

A Média a Családért-díj 2020-ra jelölt újságírók:

A Külhoni Média a Családért-díj 2020-ra jelölt újságírók:

 Forrás: midio.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size